Průvodce internetem (7)

Milí přátelé,

po odmlce se zase hlásím z Krnova s komentářem k internetovým stránkám. Před časem jsem psal, že najít kvalitní stránku není zrovna snadné. Situace se moc nezměnila, ale přesto se mi podařilo najít jednu velmi zajímavou stránku.

Najdete ji na adrese http://deawcactus.tripod.com/index.html. Zatím jsem prezentoval spíše anglickou a německou tvorbu, tentokrát jsem zabloudil do míst, která jsem měl před časem možnost navštívit a myslel jsem, že jsou to místa kaktusům naprosto cizí. Při pomyšlení na Thajsko se většině z nás vybaví tropická květena, pestré tanečnice, některým i Pat-Pong - bankogská čtvrť neřesti (viděl jsem, nedá se popsat, to se musí zažít).

Ale i zde pěstují kaktusy, jak je vidět z odkazu, který jsem vám právě nabídl. Hned na domovské stránce vyšperkované Superkabuto dává tušit, kudy se budou další stránky ubírat. Jestli máte čas, projděte si je. Jednu po druhé. Jsou to úžasné rostliny. Další stránky jsou věnovány rodu Ariocarpus i jiným, dále bezchlorofylovým, kristátním či monstrózním formám, ale v menší míře.

U astrofyt jsou uvedeny ceny, kytky jsou totiž na prodej. Máte-li zájem, kupte!!! Ale nachystejte si plnou šrajtofli. Ceny jsou "lidové". Nejlepší kytky, o průměru 5-6 cm, stojí až 120 Euro!!!!! Za to se neprodávala u nás snad žádná kytka. No, počkejme, až se u nás objeví Digitostigma caput-medusae.

Ale zpátky k stránce "Deawcactus". Stránka je pravidelně aktualizována, inu, je komerční. Je přehledná, jednoduchá, na koukání, fotografie jsou vynikající kvality, zvl. u kultivarů astrofyt. Hodnotím jedničkou. Na nic si nehraje a je pěkná.

S pozdravem Petr Antálek


Petr Antálek
28. 3. 2003
e-mail:
petr.antalek@worldonline.cz

 
 Související články
Moje zkušenosti s kaktusy a s elektronickou sítí (1/2001)
Kaktusový vyhledávač (9/2001)
Zajímavé weby (12/2001)
Pruvodve internetem 1, 2, 3, 4, 5, 6 (3-5, 7, 11-12/2002)