Ještě k Rebutia violascens


Vzhledem k tomu, že motivace mé ,,Hluboké omluvy“ byla oběma reagujícími partnery chápána odlišně, dodávám:

  1. nebojím se, že by mi někdo vynadal,
  2. nebyla myšlena jako korekce morálního profilu, ale jako píchnutí do odborníků a výkřik zoufalce: ,,Probůch, chytří tohoto oboru, něco s tím udělejte pro nás hloupé“. Což se povedlo a mnu si ruce.
  3. Hodlám v tom pokračovat s nadějí, že tohle pošťuchování našich fachmanů z nich vyrazí nejenom citace, ale i jejich vlastní hodnocení věci, což je to, po čem my méně erudovaní toužíme. Jen počkejte, odborníci, až si nafotím pár kytek.
  4. Apropós – nevíte někdo náhodou, kde se vzalo jméno Notocactus amiguetii – rostlinka to až příliš podobná N. concinnus, leč s trnečky tužšími a světle slámově zbarvenými? Rostliny pocházejí, jako ostatně většina z mých noťáčků, ze semen od Karla Donta, a sel jsem je pod tím jménem opakovaně, takže o překlepu z jeho strany nelze hovořit. Pan PP mně je nevzal kvůli spornému jménu do nabídky rostlin a já bych je nějak rád autorizoval, neb jsou to kytičky nádherný a vděčný, holt jenom píchají trochu víc, než by člověk od spořádanýho concinnusu čekal. Tož tedy děkuji.

Pavel Urbánek
E-mail: urbanek@obalcomplex.cz 

 

Související články

Hluboká omluva (7/2006)
Re: Hluboká omluva, aneb hledání Rebutia violascens (10/2006)
Rebutia violascens – kousek historie (10/2006)
Rebutia odehnalii - synonymum  pro „pravou“ R. violascens? (11/2006)
Jak je to u Cucho Ingenio (12/2006)

(C)

zpět