Reakce na článek o zeolitu

Ahoj všichni, Petr Trafina z KK Čelákovic, píše o špatném vzorečku, ale patrně zapomenul jednu podstatnou věc a to je dokumentace od producenta zeolitu. V článku „Znovu kauza ZEOLIT“ jsou vlastně jenom materiály, které dodal výrobce. A protože má na danou produkci certifikaci a je neustále pod kontrolou, všechno kontroluje ve svém labáku, tak asi bude těžko uvádět něco, co není správné.

Navíc, já osobně neznám zdroj, odkud pochází Chrudimský zeolit (frakci 1-4mm neznám a můj zdroj danou frakci v sortimentu nemá), teda z jakého lomu vlastně je nevím. Osobně znám více „výrobců“ zeolitu u nás (Slovensko) a i v zahraničí a od nich i vím, že není lom jako lom a tak ani vlastní složení materiálu není stejné. Materiál, který jsem dával do našich novin se týká pouze jediného konkrétního producenta a měl vlastně informativní charakter, aby kaktusáři věděli, co to vlastně používáme.

Mirek Luňák



Pozn. red.: Zeolit, který dodává Chrudimský kaktusář pochází z ložiska Majerovce na Slovensku, více viz příspěvek Zeolit - nabídka. -PP-

zpět

Autor:
Miroslav Luňák
E-mail:
mirolunak(zav)seznam.cz

 
 
© www.cact.cz/noviny  ISSN 1805-2630