Foto měsíce - listopad 2011

Echinofossulocactus ochoterenaus (foto © Radek Papranec)

Dobrý den, posílám obrázky dvou Echinofossulocactus, jedná se o rostliny z výsevu v roce 2006. Semena jsem si vybral z katalogu Chrudimského kaktusáře. Konkrétně obr. č. 1 představuje Echinofossulocactus ochoterenaus, semena z importu od Stevena Bracka. Obrázek č. 2 je Echinofossulocactus obvalatus, původní semena sbíral Miloš Krejzlík u Anaya a označil je svým číslem MK 104.359.

Echinofossulocactus obvalatus (foto © Radek Papranec)

S pozdravem
Radek Papranec

Ariocarpus fissuratus RS 420, Cuatro Cienegas, Coahuila (foto © Gabriel Okša)

Dobrý deň, posielam fotky Ariocarpus fissuratus RS 420, Cuatro Cienegas, Coahuila, Mexico. Rozkvitol na panelákovom okne v Trnave 4 obrovskými kvetmi naraz.

Ariocarpus fissuratus RS 420, Cuatro Cienegas, Coahuila (foto © Gabriel Okša)

Srdečne zdraví
Gabriel Okša, Trnava

Tillandsia nebo Aechmea (foto © Alain GEFFROY-LEMOINE)

Vážení, odpusťte prosím mou lenost během předchozích měsíců, ale věřte, že jsem na naše přátelské rozesílání hezkých obrázků nezapomněl. Pro tentokrát posílám obrázky rostliny, kterou jsem získal v září na kaktusářské akci v Belgii, a o které si myslím, že je Tillandsia nebo Aechmea

Tillandsia nebo Aechmea (foto © Alain GEFFROY-LEMOINE)

Je vidět, že ta kytka má všechno co potřebuje, protože vypadá krásně. Já vždycky obdivuji umělé květiny, které skvěle napodobují přírodní podobu , ale nyní obdivuji ještě víc Matku přírodu, jak dokonale dokáže napodobit umělou rostlinu, co myslíte?

Přeji Vám krásný listopad,
Alain GEFFROY-LEMOINE, Francie 

 

(C)

zpět