Společenská rubrika

24. ledna se stala zaznamenání hodná událost. Na radnici v Novém Rychnově si své ano řekli Nataša a Jarda, kteří hned poté přijali společné příjmení Šnicerovi. Ano, řeč je o známém velkém (i když vzrůstem nic moc) kaktusáři – Jardovi Šnicerovi, přednímu světovému znalci kaktusové flóry Mexika.

Za svou ženu pojal studentku Naty, jejíž orientální krásu jistě ocení nejen pánští čtenáři této rubriky.

Své ano snoubenci stvrdili nejen výměnou prstenů z bílého zlata, ale i mlaskavým polibkem.

Nagl

Události se účastnila mimo mé maličkosti (jako svědka) také řada kaktusářských celebrit. Mezi nejváženější rozhodně patřil pan Nagl, spolu se svým spolupracovníkem Haraldem z Rakouska.

Harald

Oba jsou znalci Mexických kaktusů, zejména drobných rodů a rodu Echinofossulocactus.

Grzegorz Matuszewski

Nechyběla ani vyčnívající postava polského kaktusářství – Grzegorz Matuszewski, který se účastnil poslední Jaroušovy expedice.

Milan Zachar

Ze Slovenska dorazil další gigant mezi znalci Mexika – Milan Zachar. Ten dokonce dorazil až z Istambulu, kde působí na své diplomatické misi.

Václav Jakubec

Na svatbě bylo mnoho fotografů, a většina z nich fotila na digitál – prostě pokrok se zastavit nedá. Tohle je třeba Vašek Jakubec.

Elenka Hojná

Známý sukulentář Luboš Hojný dorazil se svojí Elenkou. Protože zatímco je Luboš dost ošklivej mužskej, raději jsem zabral jeho Elenku, ta na obrázku působí asi o 600 procent příjemněji.

Rudolf Grym

Starý ostravský kocour Rudi Grym, nezapře se, že je to milovník nejen lofofór a burser, ale i jiných krasavic.

Záhorovi

Z kaktusářské velmoci z Brna s nádherně vymalovaným svatebním dárkem dorazil i malíř kaktusů (ukázky obrázků) Jarda Záhora se svou mimořádně příjemnou manželkou. Měli se k sobě, jako by ta svatba byla jejich.

Procházka

Dalším Brňanem, i když působí spíše v Rakousku – je pan Procházka – cestovatel a odborník na rod Gymnocalycium

Krechovský

Z Plzně dorazil i se svým bohatým vousem cestovatel Jíra Krechovský, z Děčína zas čerstvý doktor Libor Kunte. Tomu se přihodila neuvěřitelná věc.

Libor Kunte

V jeho autu zmrzla nafta, vůz začal “cukat” asi 3 km před “kulturákem”, kde se hostina odbývala a motor definitivně chcípl asi 10 metrů od vstupních dveří budovy.

Miloš Krejzlík

Představení svatebních hostů s zároveň celebrit kaktusového nebe uzavřeme podobenkou dalšího fousáče Miloše Krejzlíka, který s Jaroušem několikrát po Mexiku putoval, a spokojeným obličejem cestovatele po obou stranách americké části rovníku - Ládi Horáčka.

Ladislav Horáček

Posledním obrázkem připomeneme maličký důvod sňatku obou snoubenců. Tím velkým důvodem je pochopitelně vztah, kterému se říká “láska jako trám”. A za Vás za čtenářei oběma manželům přejeme – ať jim ta láska vydrží až do smrti smrťoucí.

To bříško jsem vyfotil jako důkaz proti kecům nepřejících – že prý tím “malým” důvodem jsou šikovné prstíky, kterými prý asijské ženy a dívky oplývají. Zručnost při pikýrování drobných kaktousků určitě při výběru partnerky žádnou roli nehrála!

Pavel Pavlíček
e-mail:
pavlicek@chrudim.cz