Zamykání sezóny 2001 - fotoreportáž


Burza kaktusů – poté, co Chrudim v roce 2001 navštívila více než tisícovka kaktusářů – je určitě už největší amatérská burza na světě! V sále Transporty bylo obsazeno celkem 70 prodejních stolů, a i tato prostorná hala zažívá zřejmě své mezní možnosti!

1) Burza – celkový pohled. Tak takhle vypadá velká amatérská burza, asi největší na světě.

Proto je absolutně potřebné, aby si zájemci o prodejní místa své stoly zajistili předem - písemně, telefonicky nebo e-mailem na adrese Lubomír Hnát, 1. máje 326, 538 43 Třemošnice, tel. 0455/661374, e-mail datanet@iol.cz.

Program zamykání je rok od roku stejný, stejné jsou i začátky jednotlivých akcí. Burza je od 10 do 14 hodin, prodejci jsou do haly vpuštěni hodinu před – tedy v 9.00 hod. Přednášky od 14.30 do 18 hodin a Country bál od 19 do 02 hodin.

Skleníky u Pavlíčků se otevírají v 8.00 hod. a zavírají se v 18.00 hod., rostliny jsou prodávány se slevou 10%.

Podrobný program, termíny, témata přednášek a místa konání akcí jsou vždy uvedeny v burzovním zpravodaji, který je k dispozici zdarma u Pavlíčků, a to již od pátečního odpoledne.

Na akci není nutné se předem přihlašovat, ubytování v ceně kolem 200 Kč je zajištěno v dostatečné kapacitě jak z pátku na sobotu, tak i ze soboty na neděli. Náročnější si mohou objednat nocleh v hotelu Bohemia na č. tel. 0455/620351

Zpráva o burze 2001:

Skalní příznivci přijeli už v pátek. V pátek v hotelu Bohemia tradičně také probíhá schůze předsednictva Společnosti českých a slovenských pěstitelů kaktusů a sukulentů a schůze redakční rady časopisu Kaktusy. Pro ostatní byla zajištěna celá restaurace Karibik poblíž Pavlíčků, kde na návštěvníky čekala vzorná obsluha až do pozdních nočních hodin. Restaurace byla zaplněná do posledního místečka.

V sobotu se už od 8 hodin tísnili před sálem prodejci, ti byli vpuštěni kolem 9.00 hod., a už v 10.00 byli do sálu vpuštěny davy kaktusářů, kterých opět přijelo více než před rokem. Nechyběli zájemci z Německa, Holandska a Ruska, Slováky ani Poláky už za cizince nepokládáme.

2) Známý prodejce kvalitních sukulentních raritek – Luboš Hojný, v sousedství (vlevo) Zdeněk Franc – oba ze Dvora Králové
 
3) Pražský profesionál Heřtus spolu s personálem nabízel velké ferokaktusy, barevné kaktusy z Koreje, ale i vzácné Euphorbia piscidermis
 
 
4) Křížovi z Budějovic nabízeli mimo jiné i pěkná a vzrostlá pachypodia   5) Na burze to neslušelo jen kaktusům, ale i kaktusářce Marice!
     
6) Petr Pavelka z Prahy je odborníkem na malou Afriku, ale jeho nabídka rozhodně malá nebyla!
 

7) To je dost fuška – všechno to rychle oběhnout, aby mi něco neuteklo, to se jeden zpotí, a může být i trénovaný z Mexika, jako třeba Reino Chalupský z Mostu.

 
8) Zato tady je klídek. U kalendářů se fronta nestála, ale nezdá se, že by to pražskému pěstiteli mamilárií Milošovi Zárubovi až tak moc vadilo!

Příští burza kaktusů - vždy poslední zářijovou sobotu - nyní na Václava – 28. září 2002


Pavel Pavlíček