Retro: Mexický deník Rudy Gryma

Naše noviny vycházejí od začátku třetího tisíciletí, a já tímto článečkem chci ukázat, že ctěný čtenář si může velmi snadno počíst i v kterémkoliv ze starších čísel. A že se najde i čtení docela zajímavé, např. jak se v Mexiku vyspat – to napsal hezky můj kamarád, nebožtík Rudy Grym:



Mexický deník Rudy Gryma, část 12.

…Jedeme dál, projíždíme do údolí Cuatro Cienegas, kde spíme. Tato noc byla velmi velmi. Večer za světla jsem si vybral správné místo bez velkých kamenů, rozložil karimatku a roztáhl spacák, ovšem netuše, že ve dva metry vzdáleném keři si roztáhla karimatku také nějaká cikáda.

Po vydatné večeři, která se skládá z piva a něčeho navíc, uléhám. Já jo, ale ta mrcha ne. Tak hrozný kravál jsem dosud nezažil, házel jsem do toho keře kamení, svítil baterkou, křičel tak sprostá slova, že jsem sám žasl, odkud je znám, ale nic. Po několika hodinách úmorného zápasu jsem to vzdal. A to proto, abych se vyspal. Nevyspal. Kolem bylo hodně velkých kamenů, které strašně tlačí do zad a navíc vítězný chorál tý mrchy z křoví mě pil krev. Nespal jsem vůbec. Ani chrápající Pavel tu bestii nepřehlušil!

Ruda Grym

 zpět
Pavel Pavlíček
E-mail: pavlicek@chrudim.cz
http://www.cact.cz/

   
© www.cact.cz/noviny  ISSN 1805-2630