Zprávičky I. N. Cact.cz

Do této rubriky nám posílejte drobná oznámení o akcích, novinkách, změnách či událostech, od jednotlivců i spolků. Můžete je posílat přímo na adresu webmastera podesva@post.cz, nebo na moji adresu pavlicek@chrudim.cz

Nová nabídka semen byla právě pověšena na web https://www.cact.cz/semena-seeds-prodej-a15. Papírový katalog letos pošleme naposledy všem, příští rok jen tomu, kdo si ho spolu s jiným zbožím objedná. Položka má katalogové číslo Z 1234, a bude stát 15,- (na poštovné). Protože i ten, kdo se s internetem kamarádí, tvrdí, že papír je papír. A taky, že „počítač na WC nemá“.

 

Prodejní skleník je otevřen do konce října, denně mimo neděli, do 16 hod. A pozor – na rostliny je poskytována 20% sleva! Pro ostatní zboží si můžete osobně přijet kdykoliv – i v zimních měsících. A nebo zásilkově…

 

Po zamykání sezóny nám tu zůstala taška se zaplacenými jmenovkami. Zapomnětlivému kaktusáři je rádi odešleme poštou. CH. K.

 

V Rusku se v posledních letech docela rozšiřují řady zájemců o pěstování kaktusů. Jedním z hlavních zastřešujících médií je web www.kaktusklub.com. Ti z nás, kteří při výuce ruštiny strávili spoustu let, si jistě s radostí něco přečtou v originále, ostatní s výhodou použijí gůgl překladač. Informaci nám poslal pan Viktor Gapon, který také pro naše noviny napsal příspěvek o „svém“ gymnocalyciu – G. gaponii.

 

V Novém Mexiku vyšlo už 10. číslo časopisu Spine of the Times, Já bych to asi nejlépe přeložil jako Trny času, překladač ale říká hřbety časů, ale tomu se moc věřit nedá. Chlapce ale baví, a to je dobře.

 

Kliknete-li na geniální web http://www.cl-cactus.com/default.asp?Lang=cz,
a vložíte například polní (studijní) číslo PP 818,
Zjistíte kupu informací, v tomto případě:

Polní číslo: PP 818
Sběratel: Pavel Pavlíček
Druhy: Echinocactus horizonthalonius v. subikii
Naleziště: Mexicó: Nuevo Leon (La Soledad),
a k tomu je navíc přiložena i mapka lokality.

Zároveň je tu i odkaz za další skvělý web www.IPNI.org, který obsahuje
jména a další informace od všech rostlinných druhů!

 

 
Vaše zprávičky posílejte na e-mail: pavlicek@chrudim.cz nebo podesva@post.cz   

(C)

zpět