Bakterióza?

Vážená redakce,
díky za pomoc v internetových novinách, co se týče Vaší úvahy o přehnojení, myslím si, že to příčina pravděpodobně nebude, protože za celou sezónu dostanou 3-5 zálivek v koncentraci max 0,1%. Tento týden dostaly třetí v pořadí od začátku sezony (březen). Navíc jsem začal používat Fertigreen a ten je obsahově o „něco chudší“ než Wuxal super. Rostliny nejeví žadné příznaky přehnojení, snažím se spíše o kompaktní a celkově zdravý vzhled rostlin typu pana Naxery a do růstu je určitě neženu. „Přefouknutý“ rostliny a la Baumax atd., ty opravdu nemusím…, byť se to někomu může líbit.

Hledal jsem a stále hledám na internetu…, to co jsem „vygoogloval“. Vypadá dle popisu na bakteriózu, ale kde jsem jí sehnal, to nevím. A bránit se jí, dle pánů znalců, je poměrně obtížné, né-li nemožné. Čím dál tím více narůstá moje přesvědčení, že UV lampy by mohly být řešením. Otázkou zůstává jaký zvolit typ záření, čas a rovnoměrnost „osvitu“. Ono těch otázek je více…, pokuď Vás to nebude obtěžovat, jaký je Váš názor na tuto, možná, fantas-magorickou terapii.

Zatím to od poslední korespondence „odnesl“ jen jeden ze skupiny Anc. mathsonii. Celý skleník byl v době incidentu suchý, ventilace max. Opět stejný průběh, zdravý růst a najednou konec, zelená barva stonku se změní na hnědou, odpadávají ostny a kaktus je plný vody. Uvidím, jak to projeví zase po zálivce, momentálně je klid.

Jinak Vám předem děkuji za jakoukoliv informaci vedoucí k odstranění tohoto problému… Jo a budu víc objednávat :).

S pozdravem a přáním hezkého a klidného léta
Jiří Boháč

zpět

Text
Jiří Boháč
Chomutov

 
 
© www.cact.cz/noviny  ISSN 1805-2630