Opět japonská pasta

Echinomastus ungusipus ošetřený japonskou pastou

Posilám další obrázek. Je to asi 20letý Echinomastus ungusipus, uhnilý od podnože, průměr rány je kolem 10 cm. Řezáno asi před 6-8 týdny v nenapitém stavu. Výsledek myslím překvapivý, navíc se řezná plocha vůbec nepropadla.

Za vyzkoušení to stojí určitě zejména u starých a špatně kořenících. Ten horizontalonius z minule se snaží srdnatě, pastu odtlačit víc jak 1 cm, čekám zda ji prorazí nebo celou odtrhne. Pak nafotím a zase pošlu redakci.

MUDr. J. Hanzelka

A ještě trochu pokračování

Na téma „pasta z Japonska“. Psali jsme o ní už 2x (Nová vychytávka – příležitost pro pokusníky? a Japonská pasta…). Teď mi volal kamarád Láďa z Polešovic, že si kelímek koupil, a že ta pasta není k¨rozetření, spíš něco jako guma. Pasta ale by měla mít koexistenci spíš jako pasta, než jako guma. A tak jsme se dohodli, že je třeba přípravek reklamovat. Protože v té prodejně měli přípravek „Cu-pasta“ i v tubě, zjistilo se, že víčko v kelímku zřejmě dobře netěsnilo, takže pasta předčasně zatuhla, zatímco pasta v tubě měla správnou mazlavost. Takže stav je dobré zkontrolovat raději hned v¨prodejně.

Je také dobré si před použitím namočit prsty, aby bylo více přípravku na zaschlé řezné ráně, než na prstíkách.

A tak se mějte hezky – PP.

zpět

Pavel Pavlíček
E-mail: pavlicek@chrudim.cz
http://www.cact.cz/
 
© www.cact.cz/noviny  ISSN 1805-2630