Vaše Miriam - budoucí advokátka?

Za vaše korunky byla adoptována nadějná dívenka – Miriam Quillahuaman. Paní profesorka Vilímková, gestor projektu Adopce na dálku v Peru, nám už přivezla první dopisy. V prvním Vám všem posílá pozdravy z vesničky Pucamarca a přeje si, aby Vás všechny opatroval Bůh. Věří, že se s naší pomocí dostane co nejdál a píše, že už si opatřila školní potřeby, slovník, počítačku a knihu v angličtině a španělštině.

Druhý dopis z 19. 3. 2003 (jehož scan přikládáme) nás všechny opět zdraví a děkuje za velkou podporu. Píše, že nastupuje do 3. třídy základky a jejím snem je stát se advokátkou. Dostala školní uniformu a všechno, co potřebuje. Má nás moc ráda – zdraví chao a přimalovala milé srdíčko.

A já se s díky připojuji všem, kteří poslali ať korunu nebo i tisícikorunu tím, že si objednali se zbožím zároveň i položku Z 100 v počtu podle svých možností. Zároveň mohu sdělit, že do konce roku 2002 bylo vybráno 6769,- Kč a do dnešního dne (21.7.2003) pak dalších 6652,- Kč. K tomu dorovnáváme z vlastních peněz slíbených 10%, vaše dobročinnost nás tedy k dnešku stojí 1342,- Kč.

 

Přestože na jedno dítě je potřeba (minimálně) 6000,- Kč, neposíláme paní profesorce žádost o adopci dalšího potenciálního studenta. Rádi pro naší Miriam poskytneme i částku vyšší, s vědomím, že paní profesorka Vilímková peníze použije lépe, než bychom to dovedli my. Navíc – pokud Miriam opravdu bude studovat střední a posléze i vysokou školu, náklady na studium prudce stoupnou.

Další informace, včetně výroční zprávy nadace, můžete přečíst na http://www.peru.cz/inka/index.html


Pavel Pavlíček
e-mail:
pavlicek@chrudim.cz