Ročenka a speciály Adenium 2018
Sekce pěstitelů sukulentů z. s.

Před několika týdny spatřila světlo světa nová ročenka SPS Adenium. Nezůstalo ale jen u ročenky. Vyšel také nový speciál věnovaný rodu Tylecodon (autoři R. Matulová a J. Maule). Speciál dokonce kvůli většímu rozsahu rovnou ve dvou dílech.

Obsah ročenky: 40 str., 72 bar. obr.

Obsah ročenky: 40 str., 72 bar. obr.

Mimo úvodníku obsahuje ročenka 8 zajímavých článků s různými sukulentářskými tématy. O Cordyline australis píše I. Dráb, Ipomoea plummerae (R. Matulová), Trichodiadema burgeri (J. Maule), Huernia barbata (J. Hadamovský). Nejobsáhlejší článek pojednává na 10 stránkách o rodu Gibbaeum v Malém Karoo (T. Procházka). Dále se podíváme do Namibie s O. Melicharem, bez dronu za Gasteria rawlinsonii (Emerson, V. Chadraba a T. Procházka) a přečteme si o sukulentech a budoucnosti zemědělství (P. Hanáček a M. Hanáčková-Grulichová).

Obsah 1. dílu speciálu: 40 str., 102 bar. obr., 28 mapek

Obsah 1. dílu speciálu: 40 str.,
102 bar. obr., 28 mapek

První díl speciálu se zaměřuje především na jednotlivé druhy tylekodonů popsané do roku 1978. O každém druhu je pojednáno zvlášť, včetně několika fotografií a mapky výskytu.

Obsah 2. dílu speciálu: 36 str., 80 bar. obr., 24 mapek

Obsah 2. dílu speciálu: 36 str.,
80 bar. obr., 24 mapek

Stěžejní kapitoly: Tylekodony popsané po roce 1978 - opět představení druhů. A zkušenosti autorů s kulturou a rozmnožováním tylekodonů.

Podrobnější informace najdete na webu SPS. Ročenka a speciál jsou k dispozici pouze členům SPS. Všichni, kteří měli v době vydání zaplacený členský příspěvek by již měli mít publikace doma. Jestliže si nejste zaplacením jistí nebo byste měli zájem stát se nově členy SPS, napište email na adresu sps.maule(z)seznam(t)cz (Jiří Maule).

zpět

Josef Skála
sps.skala(z)seznam(t)cz
Sekce pěstitelů sukulentů z.s.

 
 
© www.cact.cz/noviny  ISSN 1805-2630