Pozvánka na otevírání sezóny 2018 ve Dvoře Králové

Ve dnech 11. - 13. května 2018 proběhne již tradiční XXIII. OTEVÍRÁNÍ SEZÓNY 2018, mezinárodní setkání příznivců pěstování kaktusů a jiných sukulentních rostlin. Akce se koná pod záštitou Klubu kaktusářů Dvůr Králové, z. s., kteří svoji nezdolnou dobrovolnickou prací zajišťují hladký průběh celého setkání a za finančního příspěvku města Dvůr Králové nad Labem. Jedná se o jednu z prvních pravidelných akcí podobného druhu, a co do velikosti je největší jarní akcí pořádanou v České republice a taktéž jednou z největších v Evropě.

V pátek 11. května je v podvečerních hodinách hojně navštěvované přátelské posezení na stejné adrese.

Hlavní program pro veřejnost se odehrává v sobotu 12. května v reprezentativních prostorech Penzionu Za Vodou ve Dvoře Králové nad Labem – Poděbradova ulice. Od 8.00 hod. probíhá prodej přebytku výpěstků desítek pěstitelů, kde jsou k dostání jak kaktusy a další sukulentní rostliny, tak i další exotické rostliny z celého světa, kde si i naprostý laik najde své. Součástí prodeje jsou i potřeby pro pěstitele. Po krátké polední přestávce na občerstvení, přibližně ve 13 hod., začíná série bezplatných přednášek v salonku na stejné adrese, které se skládá z prezence krásných fotografií promítaných na plátně a poutavého povídání z cest za rostlinami po celém světě. Celý den je možno se dle libosti v příjemném prostředí občerstvit.

V sobotu odpoledne, příp. v neděli, je možno navštívit sbírky v regionu. Vstupné na celý den je symbolických 20 Kč. Prodejci si stůl musí předem zarezervovat na níže uvedeném kontaktu. Cena jednoho prodejního místa (cca 80 bcm) je 120 Kč.

Všichni jste srdečně zváni! Dotazy rádi zodpovíme.

zpět

Informace:
Za Klub kaktusářů Dvůr Králové, z.s.
Ondřej Mikeš – předseda spolku
Tel. 724 095 081
www.kaktusy-dk.cz
mikeso(z)seznam(t)cz

 
 
© www.cact.cz/noviny  ISSN 1805-2630