Zprávičky I. N. Cact.cz

Do této rubriky nám posílejte drobná oznámení o akcích, novinkách, změnách či událostech, od jednotlivců i spolků. Můžete je posílat přímo na adresu webmastera podesva@post.cz, nebo na moji adresu pavlicek@chrudim.cz

NABÍDKOVÝ SEZNAM ROSTLIN již pověšen na webu.
Nová položka v nabídce zboží – Z 043, měděný prášek. Tvrdí se, že zarazí vývoj řas a mechů ve výsevech, nezkoušel jsem, ale pokusem jsem zjistil, že rostlinám nevadí. Prášek je velmi jemný, je dodáván v plastové lahvičce. Nejlépe bude vyvrtat (propálit?) na straně víčka otvor kolem 3-5 mm, otvor přetáhnout (přelepit) kouskem punčochy. Punčochu nenapínat, aby nepropouštěla příliš mnoho prášku. Cena přípravku: 30 Kč.

 

2. setkání přátel mrazuvzdorných kaktusů
V Horních Počáplech u Mělníka se ve dnech 24. – 25. února koná 2. setkání Mrazuvzdorných kaktusářů. V pátek ubytování a přátelské posezení, v sobotu od 9 hod. burza rostlin a semen, od 10 do 18 hod. přednášky, večeře a posezení, v neděli od 9 do 11 hod. promítání a zakončení. Jídlo a ubytování je třeba objednat na tel. 604 379 878 nebo na honza.muller@gmail.com. Více info na www.mrazuvzdornekaktusy.cz.

 

Kaktus klub 2-2017
Viktor Gapon nám poslal další číslo ruského internetového občasníku Kaktus klub, píší tam o Zamykání sezóny v Chrudimi a přidávají článek Ládi Basovníka – návod na výrobu budky v karnégii.

 

 
Vaše zprávičky posílejte na e-mail: pavlicek@chrudim.cz nebo podesva@post.cz   

(C)

zpět