Úvodní slovo v roce 2018

Na zdravíčko v roce 2018 - i potom!

Na zdravíčko v roce 2018 - i potom!

Vážení a milí přátelé,
Úvodní slovo je do prvního čísla novin nutné napsat už proto, že se to sluší. V úvodním slovu musí zpravidla ten, kdo noviny vymyslel, zdůvodnit, proč je vydávání podobného periodika nezbytné. Je nutné také zdůraznit, o co vše by čtenář přišel a jak mnoho by intelektuálně strádal, kdyby právě tyhle noviny na novinovém nebi chyběly.

To vše si sice uvědomuji, ale zároveň, chci-li být poctivý sám k sobě, musím přiznat, že kdyby právě naše internetové noviny nebyly, tak by se toho až tak mnoho nestalo. Další ranou je to, že kdyby tyhle noviny nebyly, prostě by někdy a někde vznikly jiné. A to, že čtenáře příliš neokouzlí, eventuálně intelektuálně nepozdvihnou – to je asi znak všech internetových novin.

Internetové noviny mají totiž své specifikum. Jsou mnohem volnější a jaksi hovorovější, než úctyhodné žurnály tištěné. Je to asi proto, že také internetoví čtenáři jsou zejména lidé nestaří a konvencemi nesvázaní, jako třeba já (ročník 1946).



Tyto řádky jsem psal coby úvodní slovo, přesně před 17 lety. Už tehdy jsem se zmiňoval o věku čtenářů internetových novin. Je jisté, že dnes už jsou naši tehdejší čtenáři ve věku úctyhodnějším, než tehdy. Tím nechci říci, že se průměrný věk kaktusářů zvyšuje – naopak, mám pocit, že přibývají mladí, že popularita našeho hobby stoupá. A přání, které jsem vyslovil tehdy, dobře pasuje i na dnešek.


Bavme se při psaní i při čtení – umíme to všichni!

To Vám mimo přání skvělého Nového roku 2018
přeje tým tyto noviny tvořící, a taky redaktor,
a taky celý Chrudimský kaktusář.

 zpět
Pavel Pavlíček
E-mail: pavlicek@chrudim.cz
http://www.cact.cz/

   
© www.cact.cz/noviny  ISSN 1805-2630