Co dokáže čtveřice do mariáše

Na konci nadpisu by mohl být vykřičník, v žádném případě ale ne otazník. Tuhle karetní hru jsem v mládí hrával hodně a dodnes věřím, že prospívá mozkovým závitům i vztahům mezi přáteli, které jako příbuzné si člověk vybírá sám. Jednu takovou čtveřici znám, ale při mariáši jsem je zatím neviděl. Co však letos předvedli při výstavě K+S v Žatci, to opravdu stojí za publicitu.

Výstava se konala ve dnech 1. až 3. září 2016. Prostor pro prezentaci stovek nádherných výpěstků poprvé zapůjčilo Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci v prostorách pobočky Stará papírna (v ulici Volyňských Čechů čp. 733). Rozměry výstavní plochy by moli závidět mnohé naše spolky, které zatím (na rozdíl od KK Žatec) nemají problémy s nedostatkem aktivních členů.

Výstavu navštívilo 850 návštěvníků, kteří se mohli kochat pohledy na víc jak tisícovku exponátů, velmi pěkně aranžovaných do příbuzenských skupin. No, a to nejlepší na závěr, než se podíváte na pár obrázků z této výstavy: Drahomír Pop (t. č. předseda klubu), Josef Huml, Jiří Vondráček a Miroslav Kaloš – to je ta čtveřice, co místo hraní mariáše dovezla své výpěstky do Staré papírny.

Blahopřejeme, mnozí i tiše závidíme. Napřesrok, pokud takovou akci kaktusáři v Žatci zopakují, přejeme ještě víc návštěvníků, kteří si naplánují na první sobotu v září celodenní výlet a navštíví třeba i výstavu v Rakovníku, která také parádním způsobem propaguje naši společnou zálibu.

Výstava KK Rakovnik 2016

Výstava KK Rakovník 2016, foto J. Gratias

Výstava KK Rakovnik 2016

Výstava KK Rakovník 2016, foto J. Gratias

Výstava KK Rakovnik 2016

Výstava KK Rakovník 2016, foto J. Gratias

Mgr. Jan Gratias
Roudnice nad Labem
e-mail: gratias@iol.cz
f
oto Saša Táslar & Jan Gratias

© www.cact.cz/noviny  ISSN 1805-2630