Každá rada drahá

Pane Pavlíček, nezlobte se, že jsem Vás vyrušil, ale když už jsem došel až semka - máte tam na stránkách fotografii krásné rostliny Echinocactus grusonii. Já mám docela velký problém. Mám dost velký a hlavně těžký Ferocactus pilosus, dříve to stenesii v. pilosus nyní zase jenom pilosus, ale to je jedno.

Ferocactus pilosus v r. 2012

Nevím jak ho sám přesadit a hlavně do jakého květníku. Někteří uvádějí raději mělké květníky a někdo zase hlubší. Mám ho v míse viz. foto. To je ten, který jsem Vám poslal na fotografii, když mi poprvé kvetl a ještě jsem neměl internet, a Vy jste ho uveřejnil na svých stránkách. Tak to je 6 roků nazpět (už je to téměř 12 let - pozn. redakce).

Ferocactus pilosus v r. 2010

Poraďte mi jak jej přesadit. Žena ta se Kadlíka bojí no a já ho sám ani neunesu, i s květníkem celé váží 51 kg. Fotky jsou jedna z r. 2012 (zimování) a druhá z r. 2010 (letnění na zahradě). Už je v té míse chudák bezmála 10 roků. Dostává pravidelně přísun hnojiva KRISTALON, ale to je málo. Tak to je vše, ještě jednou se moc omlouvám a už si dávám do úschovny Vaše oficiální stránky.

Standa Vojíř

Poradíte? Já si osobně myslím, že mísa je tak akorát, a přesadil bych Kadlíka až tak za 5 let. Ale třeba Standovi poradíte něco jiného? -PP-

zpět

Text a foto Standa Vojíř
e-mail: standabobais(zav)seznam.cz 

 
 
© www.cact.cz/noviny  ISSN 1805-2630