Botanická zahrada Masarykovy univerzity
bude opět patřit exotickým rostlinám

Skleníky Botanické zahrady Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity v září po roce znovu přivítají velkou výstavu kaktusů, sukulentů, tilandsií a dalších exotických rostlin. Tentokrát potrvá od 7. do 14. září. Záměrem pořadatelů je představit sukulentní rostliny z nejrůznějších koutů světa v jejich tvarové rozmanitosti a překvapivé mnohotvárnosti.

Větší prostor letos vystavovatelé věnují zimovzdorným a mrazuvzdorným kaktusům a jiným sukulentům. Návštěvníci si mohou prohléhnout, mimo mnoha jiných zajímavostí, například kolekce různých druhů mrazuvzdorných kaktusů a zimovzdorných netřesků.

Výstava se ale neomezuje pouze na tento okruh rostlin. Specializovaní pěstitelé z Moravy, Čech i Slovenska (Hanáček, Heřtus, Ježek, Kochman, Pavelka, Potyka st. a Potyka ml., Sedlák, manželé Tomandlovi, Vrškový, Ziegrosser) a odborníci z Botanické zahrady Masarykovy univerzity vystaví stovky rostlin, od miniaturních mexických kaktusů, afrických „živých kamenů“, rarit rodu Avonia či madagaskarských sukulentů po bromélie rodu Tillandsia a jiné epifyty. Kolektiv vystavovatelů rozšíří letos pánové Jan Kochman z Břeclavi se svými mrazuvzdornými netřesky a Jan Ziegrosseg z Brna vystaví kolekci zimovzdorných a mzrazuvzdorných kaktusů.

Úlohou výstavy je také osvěta – proto nechybí ukázky výsevů sukulentních rostlin, informační panely, výstavka odborné literatury. Přítomní pořadatelé poskytnou zájemcům pěstitelské rady, prodají přebytky (od semenáčků po sbírkové rostliny pro začátečníky i pokročilé včetně rarit) a pro skupiny zajistí populárně-vědecký výklad a průvodce výstavou.

Kdy: 7. – 14. 9. 2012, od pátku do pátku, otevřeno 9 - 17.30 hodin
Kde: Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty MU Brno, vchod z ulice Veveří
Informace o dopravě: cílová stanice tramvají a trolejbusů Konečného náměstí, spoje lze najít na webových stránkách www.dpmb.cz.
Souřadnice GPS: 49°12'16.46"N, 16°35'46.31"E
Mapa: http://www.mapy.cz/#mm=ZTtTcP@x=138118528@y=132842880@z=15

Ilustrativní záběry jsou z minulých výstav sukulentů a tillandsií v Brně.
Další informace a foto z minulých výstav: www.sukulentar.cz

Organizátoři výstavy a pracovníci botanické zahrady
vás zvou a těší se na vaši návštěvu

Kontakt na organizátora výstavy:
Adolf Tomandl
tel. 739 965 177
E-mail: atomandl(at)seznam(dot)cz
www.sukulentar.cz  
 

zpět