Soutěž o největší echinokaktus (4)

Ahoj kamarádi kaktusáři. Ne že bych neměl i kamarádky, ale i když se některé kolem kaktusů točí skoro celý život, nevím, jestli je označit za kaktusářky sensu stricto. I na burze se koukám, kdo má oči rozzářené pro kaktusy a nakupuje hlava nehlava. Holky a ženské stojí většinou u nějakého toho zelí, pan Gratias ráčí prominout. Koneckonců i v mém skleníku to zelíčko mám, on mě totiž můj kamarád Luboš vždycky nějakou pěknou kytičku vnutí, jakože pro ženu. A já ji pak v horkém suchém skleníku týrám.

Píšu dnes trošku rozladěn, protože jsem, hlupák stará, zapomněl otevřít skleník. A to jsem celý den doma! 19. 6. Je sluníčko na obloze skoro nejvýše, jak může být, navíc obloha jak vymetená a příval teplého vzduchu před zvlněnou studenou frontou byl zhoubný. Zavřeného skleníku jsem si všiml až o půl jedné. Teploměry nestíhaly, jsou jen do šedesáti. Hrůza. Ale kytky to na první pohled zvládly, pár opálených tuberkulek na obregonce a strombácích, feráky okouknu zítra a dám vám příště vědět, jak jsem dopadl, či spíše oni.

Ale zpátky k soutěži. Od minulého pokračování se mi na mail dostala jediná fotka. Škoda, že se jich neobjevilo více, ale tato určitě stojí za to. Kdo neznáte autora, který se skromně vyfotil před pěkným mackem, je to Karel Pavlíček. Jen jaké KPP to asi je…

Na shledanou se těší Petr Antálek

zpět

Autor textu:
Petr Antálek
E-mail: petr.antalek(zav)seznam.cz

 
© www.cact.cz/noviny  ISSN 1805-2630