Časopis Euphorbia World

Vážení, pokud máte zájem o odebírání časopisu Euphorbia World v roce 2012 (v pořadí již 8. ročník), kontaktujte mne prosím. Následující informace jsou uvedeny také v příloze.

Společnost International Euphorbia Society založená v 2004 zasvěcuje svou činnost rostlinám čeledi Euphorbiaceae a jejich pěstování. Každoročně vydává 3 čísla plnobarevného časopisu formátu A4 s články různých témat o této fascinující čeledi. V květnu 2005 vyšlo první číslo. Kvalitu časopisu posuzují botanici včetně Susan Carter-Holmes z botanické zahrady Kew v Londýně. Jazyk je angličtina.

Euphorbiaceae patří mezi největší čeledi rostlin. Dnes zahrnují asi 300 rodů a 7 500 druhy, z nichž asi 870 můžeme považovat za sukulentní. IES se především zaměřuje na sukulentní rody Euphorbia, Monadenium, Synadenium, Elaeophorbia, Endadenium, Pedilanthus, Jatropha a Cnidoscolus.

Členský příspěvek je 735 Kč (28 €). Předplatné časopisu je možné platit kredtní kartou podle www.euphorbia-international.org nebo kontaktujte zastupce pro Českou republiku, kterým je Petr Pavelka, kontakty viz níže.

Příloha: Informace o časopise Euphorbia World (v PDF)
www.euphorbia-international.org/ 

 

Palkowitschia spol. s r.o.
Toužimská 670
199 00 Praha – Letňany
Tel.: 603 210 691
e-mail: pavelka@palkowitschia.cz
www.palkowitschia.cz

 

zpět