Sukulentní rostliny Kanárských ostrovů

V posledních letech se do našich sbírek šíří sukulentní rostliny i z méně obvyklých koutů světa. Tomu odpovídá i aktivita autorů publikací - před lety vyšla kniha o sukulentech Indie, nedávno o australských sukulentních rostlinách. Jednou z nejvíce navštěvovaných oblastí jsou například Kanárské ostrovy. Informace byly roztroušené v mnoha publikacích, ale zatím chyběla kompletní kniha. To je nyní napraveno, neboť v loňském roce vyšla čtyřjazyčná příručka „Sukulentní rostliny Kanárských ostrovů“. 

Na 368 stranách s 650 barevnými fotografiemi najdete všechny kanárské sukulenty, publikován je vždy popis, postup snadné identifikace, fotografie v přírodě i v kultuře a mapy rozšíření. K dispozici je abecední seznam podle druhů, rodů, čeledí a ostrovů, uvedena jsou synonyma, etymologický slovník a literární prameny, vše kompletně ve čtyřech jazycích - anglicky, německy, francouzsky a španělsky.

Věřím že díky flexibilní vazbě (váží jen 1 Kg a 13 g) se kniha stane vítaným společníkem turistů a botaniků mířících za poznáním, stejně jako ostatních milovníků sukulentů.

Seznam rodů (popravdě řečeno, o některých jménech jsem doposud neměl ani tušení):

Aeonium, Aichryson, Aizoon, Astzdamia, Bassia, Beta, Campylanthus, Caralluma, Ceropegia, Crassula, Dicheranthus, Dracaena, Euphorbia, Greenovia, Gymnocarpos, Kunkeliella, Lycium, Mesembryanthemum, Monanthes, Opophythum, Polycarpaea, Polycarpon, Salsola, Schizogyne, Sedum, Senecio, Traganum, Umbilicus, Zygophyllum.

Knihu je možné objednat zde:
http://www.cactus.cz/cesky/koupelka/detail.php?katalogove_cislo=2273


Petr Koupelka
Kmochova 23
779 00 Olomouc
tel. 608 766 256
email: petr@cactus.cz
http://www.cactus.cz