Chcípnout Máňu,
technická poznámka k poslední expedici

Krátká zastavení Jardy Šnicera
Foto © Jaroslav Šnicer

Obr. 1 - Ríša Kalaš a Zlatko Janeba… Ríša se zbytkem kávy z OXXO

Stalo se na Plzeňsku mnoho let „tomu na zad“. V jedné rodině. Jednomu mladému muži s lehkou retardací. Při rodinné sešlosti u příležitosti pohřbu. Kávu miloval, neměl jí ale často. Pamatoval si však, že nejvíce jí je právě při pohřbu. Kouknul na svojí sestru a prohlásil: „Kdyby tak naše Máňa chcípla, to by bylo kafeteho“.

Foto © Jaroslav Šnicer

Obr. 2 - OXXO… spása nebo záhuba?

Jistě uznáte, že po odvyprávění takovéhoto příběhu jsme na expedici pití kávy neřekli jinak něž: „chcípnout Máňu“. Kafe a Mexiko, to ale nejde zrovna moc dohromady. Jsem v tomto směru trochu zmlsaný a Zlatko s Ríšou evidentně také. Instantní slabá káva, která je tu všude k dostání, je jedním z posledních řešení, jak uspokojit tuto potřebu. Zkrátka trpěli jsme jako zvířata.

Foto © Jaroslav Šnicer

Obr. 3 -  Vzadu na dně Canyon de Huasteca by si s přípravou kávy
poradil jen Jirka Krechovský

Občas to dosáhlo takových rozměrů, že někteří z nás se dočasně pomátli na rozumu a dávali si ještě větší „svinstvo“ do kelímku na čerpací stanici. Mělo to různé názvy jako capuccino a tak podobně, ale obsah nemělo cenu komentovat. Pamatuji se slzou v oku na Jirku Krechovského, který si vozil svojí vlastní kávu. Moudrý to muž.

Foto © Jaroslav Šnicer

Obr. 4 - Méďa má rozum, pije pivo

PS: snad mi Ríša promine, že vyprávím jeho příběh. 

 
Text a foto: Jaroslav Šnicer
E-mail: cult.tricka@seznam.cz
 
 

(C)

zpět