Monografie Sulcorebutia 2008

Kniha pojednávající o rozšíření druhů rodu Sulcorebutia, přináší mimo popis a fotografií všech známých druhů také návod na úspěšnou kultivaci tohoto velmi oblíbeného rodu pěstitelsky jednoduchých, miniaturních, pestrobarevně kvetoucích rostlin.

Autorem je znalec bolívijské kaktusové flóry Ladislav Horáček, a kniha je logickým výsledkem 15 bolívijských cest za studováním jeho oblíbeného rodu. Exkluzivní vydání přináší 300 stran na kvalitní křídě, 230 barevných obrázků, 10 map, v závěru pak navíc i anglický překlad textové části. 

Vážení kaktusářští přátelé!
Dnes jsem obdržel knihu Sulcorebucia 2008 v autorství p. Horáčka. Opět mne ujistila, že držet kvalitní knihu v ruce je nesrovnatelně větší potěšení, než sebešpičkovější DVD a jiné medium.

Je to přesně to, co si já představuji pod pojmem odborná literatura. Neskutečně podrobné popisy jednotlivých rostlin, dobré fotografie. V poslední době je, bohužel, takovýchto knih na našem trhu velice málo. Dnešní encyklopedie, to jsou pouze odvary skutečných knih. Já vím, že je to současný trend. Ale na to já kašlu, já chci kvalitu. Tímto bych rád sekl poklonu panu Horáčkovi s kolektivem a Vám, kteří se o distribuci knih staráte. Škoda, že nejsou takovéto knihy i o jiných druzích kaktusů (možná,že jsou, ale já o nich nevím).

Jsem kaktusářský zelenáč a můj tchán s tím musel seknout již před delší dobou.

Ještě jednou děkuji.
Slavomír Louda
Liberec

DOTISK dárkové monografie Sulcorebutia 2008!

První vydání nové knihy bylo během několika týdnů zcela rozebráno, takže bylo rychle rozhodnuto o dotisku. Nová práce přináší a drobné změny, které reagují na odezvy znalců. Přibylo i několik dalších fotografií. 

Cena za jeden výtisk je neuvěřitelně nízká - 250 Kč.

Objednávky odesílejte na adresu
Ludmila Pavlíčková
Gorkého 886
537 01 CHRUDIM
Možno i telefonicky na 469 688 366 
nebo e-mailem: kaktus@chrudim.cz 


Připomínám i akční nabídku 
The Genus Turbinicarpus

v angličtině, doprodej
zlevněno z 1580 na 400 Kč


 

(C)

zpět