Dárek ke dni svatého Valentýna


Dobrý den pane Pavlíček, je období na kaktusaření trochu chudé a tak jsem se rozhodl, že si čekání na sezónu zrychlím napsáním příspěvku do vašich internetových novin (které chválím všude kde chodím) o divné události, která se mi stala před týdnem…


Dobrý den pane Pavlíček, je období na kaktusaření trochu chudé a tak jsem se rozhodl, že si čekání na sezónu zrychlím napsáním příspěvku do vašich internetových novin (které chválím všude kde chodím) o divné události, která se mi stala před týdnem…Dobrý den kaktusáři, do novin píši poprvé a to hned s neobvyklým tématem. Nevím čí to je chyba, jestli mého špatného zimování nebo překlep přírody, ale před týdnem (14. 2. 2007) mě takto překvapila Crassula (omluvte prosím stav jejich listů, ještě jsem jí nezaléval a tak jsou dosti zaprášené).

Snad možná jako dárek ke dni sv. Valentýna, vykvetla poprvé. U nás na vesnici se to rozneslo rychle a náš zvonek nestíhal ohlašovat jednu návštěvu za druhou. Všichni prostě chtěli vidět ten skvost. Rostlina se do mé sbírky vlastně dostala nechtěně. Při prohlížení regálu s kaktusy v jednom českobudějovickém marketu se mi na mou bundu přichytila Mammillaria bocasana, která měla až moc háčkovitě zakončené trny, posunul jsem jí v regále a přitom jsem shodil na zem okrasný květináč, ve kterém byla tato krasula. Rychle ke mě přiběhla obsluha a začala vyhrožovat. Musel jsem si jí koupit. Dnes vidím, že ta investice (89,- za rozbitý květináč) se mi vyplatila.

Snad bude tato tlustice kvetení opakovat, 
s pozdravem Kuba Kalkuš 


 

(C)

zpět