CD Internetové noviny Cact.cz
2001 - 2006


Vážení čtenáři,
naše Internetové noviny Cact. cz vycházejí pravidelně jednou měsíčně již od ledna 2001 a  v prosinci 2006 vyšlo v pořadí 69. vydání. Dosud bylo v ročnících 2001 až 2003 uvedeno po 12 číslech, v roce 2004 až 2006 po 11 číslech (s prázdninovými dvojčísly), publikováno bylo více než 1200 příspěvků a na 4 000 fotografií a kreseb. 

Na základě Vašich četných žádostí jsme připravili také off-line verzi Internetových novin na CD-ROMu pro pohodlné prohlížení na počítači bez nutnosti připojení k internetu. Noviny lze procházet po jednotlivých číslech, ročnících, vyhledávat články zatříděné do několika tématických rubrik nebo použít jednoduchý fulltextový vyhledávač na CD, obrázky lze hledat podle zatřídění ve fotoarchivu, kde jsou přehledně tématicky setříděny všechny fotografie publikované v ročnících 2001 až 2005.

Na CD najdete kromě šesti kompletních ročníků 2001 až 2006 také off-line verzi webu „Chrudimský kaktusář“ včetně aktuálního nabídkového katalogu semen, rostlin, literatury a ostatního zboží a také seznam všech katalogových čísel, která byla kdy v katalogu použita, dále off-line verzi webu Společnosti českých a slovenských pěstitelů kaktusů a sukulentů (SČS PKS) a Notosekce

Jako bonus je zařazena poměrně obsáhlá fotogalerie, která není součástí webu www.cact.cz. Obsahuje 700 obrázků a je rozčleněná na čtyři sekce - kaktusy (375 foto), ostatní sukulenty (130 foto), mesemb (135 foto) a orchideje (60 foto).

Požadavky na hardwarové a softwarové vybavení jsou minimální: stačí i pomalejší počítač s operačním systémem na platformě Windows či Linux, vybavený jednotkou CD-ROM, s nainstalovaným internetovým prohlížečem (Internet Expolorer, Mozilla, Firefox…).  

Cena CD je 250 Kč plus balné (5 Kč) a poštovné za doporučenou zásilku (podle aktuálního ceníku České pošty 25 Kč u zásilek v ČR). Platbu neposílejte předem, plaťte složenkou přiloženou v zásilce nebo bankovním převodem. Distribuce CD obratem po obdržení objednávky.

Vaše objednávky a dotazy zasílejte na e-mail: 
podesva@post.cz 

 


Zdeněk Podešva
 
 

(C)

zpět