Jako reakce na časopis


Po technický i obsahový stránce je časopis bezvadnej, jen mi na něm vadí jedna věc, která je ale prakticky asi těžko odstranitelná, a sice to, že vychází jen čtyřikrát do roka. Totiž, když ho přeštuduju, mám co řešit. Ještě tejden co číst a porovnávat. Ještě měsíc se k němu vracet. Ale pak zapomenu, co v něm je a těšit se další dva měsíce na novej je dlouho. Je to nedostatek, který je dán naší informační zmlsaností a i kdyby to byl čtrnáctideník, situace by byla stejná. Toto by mělo vyznít jako vysoce pozitivní kritika a jako smutný povzdech nad daností. Ideálem by asi byla velká ročenka s uceleným pohledem na nějakou problematiku, doplněná třeba průběžně doplňovanými IN s aktualitami. Jenže tento způsob zatím není každému dostupný. Já mám přístup na net asi půl roku a ještě stále se z toho nemůžu pořádně vzpamatovat, natož, abych toho uměl pořádně využít. A je spousta starších, pro které je prostě počítač konečná. Takže ve finále :

  • časopis – bezvadnej, jen je ho málo
  • k tomu atlas – unikát, jen je ho málo
  • k tomu IN – fantastický, jen kdyby každej nabízel ve svým ale publikoval ve společným. Je smutný, co moudra musíme hledat po všech čertech jen proto, aby přilákalo oko k příslušné nabídce. Pokud by moudro či zkušeno bylo nabízeno na společném a obchod na vlastním, bylo by to úžasný, a časopis by byl jen třešínkou na dortu.

Doufám, že Ti to takhle stačí, a pokud dodáš, že před všema, co dělaj to či ono, smekám klobouk a poklekám v pokoře, můžeš mě i jmenovat, nevadí. 


Pavel Urbánek
 
 

(C)

zpět