CD Internetové noviny Cact.cz


Vážení čtenáři,
naše Internetové noviny Cact. cz vycházejí pravidelně jednou měsíčně, od ledna 2001, a v březnu 2005 bylo uvedeno již jejich 50. jubilejní  vydání. Dosud vyšlo v ročnících 2001 až 2003 po 12 číslech, v roce 2004 celkem 11 čísel (prázdninové dvojčíslo), publikováno bylo více než 900 příspěvků a na 3 000 fotografií a kreseb. 

Na základě Vašich četných žádostí jsme připravili také off-line verzi Internetových novin na CD-ROMu pro pohodlné prohlížení na PC bez nutnosti připojení k internetu. Noviny lze procházet po jednotlivých číslech, ročnících, vyhledávat články zatříděné do několika tématických rubrik nebo použít jednoduchý fulltextový vyhledávač na CD, obrázky lze hledat podle zatřídění ve fotoarchivu.

Na CD najdete kromě kompletních ročníků 2001 až 2004 a prvních devíti čísel 2005 také off-line verzi webu „Chrudimský kaktusář“ včetně nabídkového katalogu semen, rostlin, literatury a ostatního zboží a také seznam všech katalogových čísel, která byla kdy v katalogu použita, dále off-line verzi webu Společnosti českých a slovenských pěstitelů kaktusů a sukulentů (SČS PKS) a Notosekce. Poměrně obsáhlá je také fotogalerie rozčleněná na 4 sekce - kaktusy, ostatní sukulenty, mesemb a orchideje.

Požadavky na hardwarové a softwarové vybavení jsou minimální: stačí i pomalejší počítač s operačním systémem na platformě Windows či Linux, vybavený jednotkou CD-ROM, s nainstalovaným internetovým prohlížečem (Internet Expolorer, Mozilla, Firefox…).  

Cena CD je 250 Kč plus balné (10 Kč) a poštovné za doporučenou zásilku (podle aktuálního ceníku České pošty 25 Kč u zásilek v ČR). Platbu neposílejte předem, plaťte složenkou přiloženou v zásilce. Distribuce CD obratem po obdržení objednávky.

Vaše objednávky a dotazy zasílejte na e-mail: 
zdenek.podesva@quick.cz 

 


Zdeněk Podešva
 
 

(C)

zpět