Setkání kaktusářů Pobeskydí 2005


Ve dnech 24. - 26. června 2005 proběhlo na hotelu Srdce Beskyd setkání kaktusářů POBESKYDÍ 2005, kde se sešlo na sobotní přednáškový program asi sto účastníků. Už v pátek odpoledne a večer se diskutovalo za krásného počasí u ohně, kde již tradičně teklo pivo zdarma, opékaly se speciality a hrála country hudba. 

Sobotní program zahájil přednáškou o Brazilských kaktusech Ludwig Bercht z Holandska, následoval humorný vstup známého malíře naivního umění Libora Vojkůvky a před obědem ještě stihnul přednášet Roman Štarha o floře Iránu. Po obědě zahájil blok přednášek Jaroslav Procházka, tentokrát o kaktusech Mexika, následoval Jaromír Chvastek s kaktusy Chile, velmi kvalitní a odborný vstup měl Jaroslav Záhora o Efs. multicastatus a na závěr ještě Jaromír Chvastek představil cestu po Karibiku. 

Na burzu rostlin přijel malíř Libor Vojkůvka, který ochotně rozdával autogramy a dokonce přimaloval i nějaký obrázek a tak jeden se svolením autora přikládám. V neděli se přátelé rozjeli do okolních sbírek. Kdo chtěl vidět něco více než jen kaktusy, odskočil si do nádnerné přírody se spoustou krásných rostlin. Setkání proběhlo v dobré pohodě a již dnes se můžeme těšit na příští rok, kde jsou všichni srdečně zváni.

Hotel Srdce Beskyd


Lumír Král
E-mail: lumir.kral@iol.cz   
 
 

(C)

zpět