Jaký skleník?


Dostal jsem tento dopis, a je mi líto, že neumím poskytnout kvalifikovanou odpověď. Možná však, že některý ze čtenářů může poradit, nebo aspoň ví o firmě, která požadovanými informacemi disponuje. Vůbec mám za to, že by nebylo od věci získat kontakt na některou firmu stavbami skleníků se zabývající, která za to, že v novinách bude mít svou reklamu, může zajistit jakousi odpovědnu. A zde je už dopis od pana tazatele:


Dobrý den,
již delší dobu amatérsky pěstuji kaktusy. Můj hlavní problém je, že nemám vhodné místo pro umístění kaktusů a to hlavně v zimě. V létě mám kaktusy na terase, za sklem, za okny a v zimě v místnosti, kde je příliš teplo.

Z různých důvodů nemohu přistavět skleník k domu tak, aby mohl být alespoň částečně na jižní stranu. Chtěl bych to tedy řešit výstavbou skleníku na zahradě. Buď jako samostatný objekt nebo skleník přiléhající k zahradnímu domku. To by asi neměl být problém, jenže bych ho chtěl vybudovat jako vytápěný, abych kaktusy nemusel přenášet na zimu jinam.

Prosím o informace (alespoň orientační) ohledně možné nákladovosti na takto vytápěný skleník. Předpokládám vytápět elektricky. Rozměry přibližně 3 x 5 metrů. Dále prosím o radu jaký materiál je nejvhodnější? Polykarbonát? Je možné někde u vás nějaký podobný skleník vidět, přijet se podívat a získat tak potřebné zkušenosti?
Případně uvítám jakékoliv odkazy nebo kontakty na osoby či firmy, které by mi mohly v této záležitosti poradit a případně záměr i uskutečnit.


Mé bydliště je nedaleko Mělníka.
Děkuji předem.
Miloslav Pařízek
 


 
 

(C)

zpět