Nový katalog právě vychází!
Bude na www.cact.cz pověšený během několika dnů, nejdříve nabídka semen a rostlin, později pak bude aktualizována nabídka ostatního zboží a literatury. Do konce října můžete očekávat, že na adresy zákazníků bude rozesláno i papírové vydání.

Současně s tímto katalogem vyjde a na přelomu října a listopadu bude rozesíláno také 19. vydání Atlasu kaktusů. Toto monumentální dílo, které na světě nemá obdobu, je v nabídce literatury v našem katalogu. Ještě je určitá rezerva atlasů č. 1 a 2, žel zcela chybí Atlas III/1988. Protože evidujeme řadu zájemců o tento díl, prosíme zároveň ty, kteří ho ve své knihovně mají a chtějí ho nabídnout, rádi obchod zprostředkujeme, nebo za 300 Kč sami kompletní ročník odkoupíme.

Předplatné Atlasu zůstává na minimální částce 150 Kč. Je to nejen tím, že s výroba Atlasů není zatížena nutností tvořit zisk, ale i tím, že se daří získávat prostředky prodejem starších ročníků. Je reálný předpoklad, že k zvyšování ceny nebude docházet i do budoucna. Příští rok navíc jako přílohu vytiskneme dvacetiletý index, pro rok 2006 je pak připravena příloha Rod Echinopsis.

Pro letošní Atlas je vyhlášena soutěž o nejhezčí obrázek. Určete svým hlasováním, který z autorů obdrží zvláštní honorář ve výši 1000 Kč. Hlasující předplatitel zároveň získává šanci, že bude vylosován jako jeden z 10 účastníků soutěže, kteří získají předplatné pro ročník XXI/2006 zdarma. Pro tipování je na složence pro předplatné určeno okénko “zpráva pro adresáta”. Tedy nic složitého. Hlasovat (a předplácet Atlas 2005) lze do konce října 2005.

NOVINKA
sbírkové pevné a trvanlivé květináče z plastu!

Řadu malých květináčků od 4x4 cm do 10x10 cm nyní rozšířila další řada čtyřhranných plastových květináčků, a to 13 x 13 x 9 cm; 16 x 16 x 10 cm a 20 x 20 x 10 cm.

K tomu je vyráběno příslušenství, podmisky tmavé pod květináčky 16x16 a 20x20, na dvacítky je také vyráběno průsvitné víko - o stejných rozměrech, jako jsou podmisky. A nakonec - je vyráběna plastová mísa 34 x 50 x 5 cm, do které vejde přesně 6 kusů 16 x 16 cm. Mísy mají pochopitelně mnohem širší použití, pro umístění malých květináčků s využitím zalévání podmokem a pod.

Novinkou je i příprava nového substrátu pro vápnomilné kaktusy, jedná se o směs stejných objemových dílů antuky, perlitu, zeolitu, drceného vápence a zahradního substrátu B - Soběslav, s přídavkem práškového hnojiva Kristalon. Balení bude 5 a 25 litrů.

Všechny tyto výrobky naleznete v ceníku - v nabídce na začátku tohoto katalogu.

 


Pavel Pavlíček
e-mail:
pavlicek@chrudim.cz