Zamykání sezóny 2004 se blíží
Sobota 25. září je okamžik, na který se těší spousta našich ale i zahraničních kaktusářů. Časový program je stále stejný, známý a i do budoucna neměnný:

  • ráno v 8 hod. se otevírá skleník u Pavlíčků, kde se prodávají rostliny s 10% slevou, zavírá se v 18. hod.
  • od 10 hod. je otevřena burza kaktusů v závodní jídelně bývalé Transporty, kde je také připraven oběd - levná a výživná porce finančně zčásti dotovaná organizátorem burzy
  • od 14.30 hodin nastává v městském kině Svět blok krátkých, asi třicetiminutových přednášek:

  • 14.30 – Jan Říha - povídání o životě s kaktusy
  • 15.00 - Vítězslav Vlk - Dva hoši v Habeši - toulky Etiopií
  • 15.30 - Libor Kunte - Národní parky USA
  • 16.00 - Vladislav Zatloukal - za kaktusy na jihozápad USA
  • 16.30 - Pavel Pavlíček – Mexiko - letošní skvělá cesta Mexikem
  • 17.00 - zajišťuje se Ježek - mex. orchideje?
  • 17.30 - Pavelka - Jihovýchod Madagaskaru
  • Konec přednáškového bloku – asi v 18.30

  • od 19.00 hod. – Country bál – přátelské posezení, který je opět ve Vojenském klubu kousek od skleníků. K tanci i poslechu opět bude hrát skupina Wječná žížeň. Další informace budou upřesněny v Burzovním zpravodaji, který bude k dispozici ve skleníku u Pavlíčků.

Ubytování z pátku na sobotu a ze soboty na neděli je jako každoročně připraveno v dostatečné kapacitě, a to v Domě mládeže kousek od skleníků a v ubytovně Sokola kousek nad náměstím. Ti movitější si mohou dopředu zajistit ubytování v hotelu Bohemia, e-mail: bohemia@chrudim.cz, internet: www.chrudim.cz/bohemia

Popis cesty pěšky od vlakového (i autobusového) nádraží:
Při východu z nádraží vlevo v bok, pochodovat až k podchodu pod železniční tratí a pokračovat ve stejném směru podle kolejí asi 5 minut, pak první odbočkou zatočit vlevo do kopečka, okolo hostince U džbánu, pokračovat pod parkovištěm pod průmyslovkou a Domem mládeže (zde je také ubytování) až na hlavní silnici - výpadovku na Čáslav, tuto silnici přejít šikmo nahoru, v kročit do ulice Krocínova - tou projít až na křižovatku a zatočit nahoru, vlevo do Gorkého ulice, kde po pár metrech narazíte na firmu Chrudimský kaktusář. Zde je volně k dispozici Burzovní zpravodaj, který přináší informace o dalších akcích Zamykání sezóny.

Popis cesty pro motorizované účastníky - od Čáslavi - po vjetí do uzavřené obce se sjíždí do Chrudimi a před ostrou zatáčkou zatočit na parkoviště pod Průmyslovkou (nad hostincem U Džbánu) - odtud je už na všechny akce jen pár minut pěšky, např. k Pavlíčkům: zpět na hlavní silnici - výpadovku na Čáslav, tuto silnici přejít šikmo nahoru, v kročit do ulice Krocínova - tou projít až na křižovatku a zatočit nahoru, vlevo do Gorkého ulice, kde po pár metrech narazíte na firmu Chrudimský kaktusář. Zde je volně k dispozici Burzovní zpravodaj, který přináší informace o dalších akcích Zamykání sezóny.

POZOR - v Gorkého ulici nezaparkujete! Je to jednosměrka a strážníci tu vybírají pokuty za parkování na pravé straně!

Informace pro prodejce:
Naskladňování do prostoru burzy je možné zadním vchodem (stejně jako v roce 2003) - od 8.30 hod. Auta nesmí zůstat stát u vchodu! Po vyložení je nutné odjet na parkoviště za administrativní budovou. Vyklizení sálu do 14.30 hod.
Poplatek za jedno místo bude vyšší než loni s ohledem na to, že například jen výdaje na přednáškové odpoledne převyšují částku 8 000 Kč…, kapela na večer 5 000, nájem sálu na burzu 3 000 Kč, prostě kapitalismus. Přesná částka ceny za prodejní místo bude teprve stanovena výborovou schůzí spolku.


Pavel Pavlíček
e-mail:
pavlicek@chrudim.cz