Obrovská šance pro cestovatele

Popravdě řečeno, vážení a milí, je velká škoda, že tahle šance nebyla už dříve. V Mexiku je od nynějška k dispozici velké auto, Chevrolet Van pro 7 pasažérů (plus řidič).

Toto auto je k dispozici i s řidičem, který zná poměry a vládne jazykem jak českým, protože je Čech, tak i španělským – žije v Mexiku už kolem 20 let.

Cena za auto s řidičem je 62 USD na den pro výpravy, které mají program svůj vlastní, a tedy vlastně jen najímají auto s řidičem, nebo 80 USD pro ty, kteří si přejí, aby byl program a trasa po konzultacích stanovena zvenčí, a tedy platí si vlastně zájezd s programem.

Cena za auto s řidičem je zaváděcí a platí pro expedice, které program a termíny smluví v roce 2004. Ceny půjčoven jsou mnohem vyšší – začínají někde mezi 80 až 90 USD na den. Je tam navíc velká spoluúčast pro případ havárie, v případě nehody našeho auta se spoluúčast neplatí.

Trasy lze připravit jak pro náročné a fyzicky zdatnější cestovatele, tak i dejme tomu pro starší či pohodlnější osoby.

Jestliže si tedy propočítáme cenu 14 denního zájezdu do Mexika, zjistíme, že jede-li 4 členná skupina, vyjde auto na každého cca 6500 Kč za auto, asi 5000 Kč za benzin, max. 22 000 Kč za letenku a 3-4 hotely při spaní venku asi 2000 Kč a strava denně asi tolik, kolik bychom vynaložili na dovolené v Česku, pak zjistíme, že životní zážitek v Mexiku – dejme tomu – 2 dny návštěva pyramid, naleziště nejvzácnějších kaktusů a historické zajímavosti na cestě přijdou cestovatele docela lacino!

Navíc je nutno sdělit, že jsme schopni skupinu 4-6 lidí se stejným zájmem sestavit i z jednotlivců.

Máte-li zájem – dejte vědět na pavlicek@chrudim.cz



Pavel Pavlíček
e-mail:
pavlicek@chrudim.cz