Novoroční projev - nebo tak nějak
 

Přání do nového roku trochu odbudu – prostě přeju, ať se vám splní po čem toužíte. Zato Vašim kytičkám do nového roku přeju, aby dostaly vodu přesně ve chvíli, kdy žízní a sucho přesně tehdy, kdy jim prospěje. A taky abyste jim sem tam, nějakým tím hnojivem, přilepšili. Našim novinám přeju mnoho příspěvků a mnoho přístupů od čtenářů.

U novin se chci trošičku zastavit. Že se docela líbí – to dokazuje jejich čtenost. Počítadlo na spodu stránky www.cact.cz funguje od srpna 2002 a ukazuje už číslo 80 000 přístupů. Jen za letošní rok to bude téměř 50 000 přístupů (průměrně skoro 150 přístupů za den), tedy okolo 25 000 návštěvníků. A to není zrovna málo. Jinou zpětnou vazbu nemáme – aby někdo poslal mejlík s pochvalou to se stane jenom párkrát do roka. A už vůbec se nesetkáme (s tolik potřebnou) kritikou, nebo námětem. A přitom je známé, že chvály (i kritiky) není nikdy dost. A tak se alespoň pochvalme sami.

Chválihodné je jistě to, že se jedná o nejčtenější kaktusový měsíčník na světě. Tento fakt ovšem poněkud kalí skutečnost, že je to na světě zároveň i jediný měsíčník (kaktusový). Takže ta soutěž nemá ty potřebné atributy.

Rokem 2004 vstupují naše noviny už do 4. roku svého trvání. Přes veškerou snahu je píše jen malá skupinka lidí. A přitom právě internetové noviny jsou tím médiem, které je otevřené prakticky pro každého. Každý má co říct, každý má s pěstováním nějaké starosti, o které se může s ostatními podělit, má krásně kvetoucí kaktus (nebo sbírku), který chce ostatním přátelům ukázat – vždyť stačí jedna fotka a 1-2 řádky informací...

Tak abychom to neprodlužovali – díky vám čtenářům že si sem tam kliknete, díky všem co mají péro – že sem tam něco napíšou, díky webmasterovi Zdenkovi Podešvovi, že noviny vycházejí v té hezké grafické podobě každý měsíc. Zejména pro něho je to záběr – a kdyby tu bylo hlasovací zařízení – určitě by každý k jeho radosti kliknul na ikonku „výborně“! Nebo že by někdo hlasoval také „průměrně“ nebo dokonce „mizerně“? O tom hodně – hodně pochybuji!

A tak se v tom novém roce mějte moc dobře, ať je Vám ve své sbírce mimořádně příjemně a přízemní existenční starosti ať Vás – alespoň mezi kaktusy – na tu chvíli opustí!

A to Vám jménem redakce přeje Pavel Pavlíček