Nejnovější zpráva z Mexika!

Opět zatčení Čechů v Mexiku! Na dokumentárním obrázku jistě poznáváte jednoho z význačných českých kaktusářů, v kokpitu výkonného buldozéru. Byl odsouzen na 5 let nucených prací za to, že drancoval ubohou mexickou přírodu. Na jeho nohavici mu totiž nekompromisní úředníci ze speciální policejní brigády pro potírání pašování ohrožených rostlin nalezli viset háčkovitou mamilárii.

Marné bylo jeho tvrzení, že o té nebohé rostlince nevěděl ani zbla. Možná že to zapříčinila jazyková bariéra, nevěděl totiž v tom fofru, jak správně do španělštiny přeložit slovo zblo. Navíc byl nalezen důkaz – v automapě měl namalovanou trasu, která vedla těmi nejbohatšími nalezišti kaktusů. O to větší je pro něj nyní trest – pod dozorem bachařů nyní pouští proráží trasy nových silnic, trn netrn, kytka nekytka.

Dotyčný kaktusář měl ovšem štěstí v neštěstí! Pokud by tuto kytičku přehlídli mexičtí policisté, jistě by neušla bedlivému oku inspektora číhajícího na podobné zločinecké sklony na letišti v Ruzyni. Pak by zcela jistě následoval trest mnohem přísnější! Varujeme proto každého dalšího cestovatele – koukejte kam šlapete – ať vám taky nějaká ta potvora neuvázne za ponožku!