Chcete vařit s kaktusem?

Měkké články kaktusu Opuntia byly odedávna zdrojem jídla amerických domorodců, po tisíce let. Dnes již každá prodejna zeleniny v Mexiku, ale i jinde na americkém kontinentu nabízí mladé, od glochid očištěné ploché články.

Ensalada de nopalitos

Dokonce – čas od času – se tato „pochoutka“ objeví i v nabídce evropských supermarketů. Lidé na to často hledí s nedůvěrou, ale jedná se skutečně o velmi originální zdroj unikátních, v mnoha ohledech i léčivých látek, nehledě na to, že mnozí prostě obdivují výtečnou chuť této „výstřednosti“ Nopál srovnávají se srdíčkem artyčoku, nebo s chutí mladého chřestu.

A tak – chcete-li získat dobré recepty na nopálové saláty ale i jiná – třeba též teplá jídla, navštivte www.cactus-specialist.net


Pavel Pavlíček
e-mail:
pavlicek@chrudim.cz