Měkké
články kaktusu Opuntia byly odedávna zdrojem
jídla amerických domorodců, po tisíce let.
Dnes již každá prodejna zeleniny v Mexiku,
ale i jinde na americkém kontinentu nabízí
mladé, od glochid očištěné ploché články.
|
Ensalada de nopalitos
|
Dokonce – čas od času
– se tato „pochoutka“ objeví i v nabídce
evropských supermarketů. Lidé na to často
hledí s nedůvěrou, ale jedná se skutečně o
velmi originální zdroj unikátních, v mnoha
ohledech i léčivých látek, nehledě na to,
že mnozí prostě obdivují výtečnou chuť
této „výstřednosti“ Nopál srovnávají se
srdíčkem artyčoku, nebo s chutí mladého
chřestu.
A tak – chcete-li získat dobré
recepty na nopálové saláty ale i jiná –
třeba též teplá jídla, navštivte www.cactus-specialist.net
|