Kristalon


Zdá se že toto hnojivo si dobývá svět. Naši kaktusáři se pomalu přestávají k hnojivům obracet zády a přeci jen párkrát za rok trochu toho či onoho přípravku do zálivky přidají. Nedávno jsem dostal e-mail ze Slovenska, od majitele jedné z nejkrásnějších sbírek na Slovensku:

„Náhodou som vyzkúšal zaliať v augustě (srpen) dvakrát za sebou s dvojnásobným riaděním Kristalon plod a kvet. Malé mamilárie z okruhu Stylothelae a spol. sa ztrojnásobily, ale nič sa im inak nestalo.

 

Ariáky kvitnů nepochopitelne. Rastlinky o priemere 7 cm majů desať kvetov naraz!!! Na jednom velikém ariáku (priemer cca 20 cm) sa kvety nedali ani spočítať. Pohlo to tiež s inými rastlinami. Vyzeralo to, akoby vyletel vrchnák zo sektu. Theláky kvitli jako zbláznené, jednoducho SUPER. Vyzkůšaj to. Dúfam, že toto množstvo zostane zachované v tkanivách aj pre jarné pichliače! S pozdravom – Milan”

Už jsem vyzkoušel dříve, musím říct, že Kristalon je zřejmě opravdu to nejlepší, co v poslední době se na našem trhu objevilo. Je ke koupi v každém Baumaxu nebo OBI, v zahrádkářských prodejnách či drogeriích, takže to není reklama na naše zboží. I když je fakt, že se snažíme být lacinější než Baumax, poplatky za poštovné by sólo objednávku zase prodražily.


Pavel Pavlíček