Zamykání sezóny 2001
Je to hodně smutné, ale sezóna pro nás kaktusáře pomalu končí. Některých manželek se pomalu zmocňuje nervozita, neboť tuší, že v ložnici se už brzy začnou vršit přepravky se zimujícími pichlatými miláčky. A tak se na tu druhou, méně příjemnou část kaktusářského roku musíme dobře připravit – a jak jinak, než svou účastí na Chrudimském zamykání.

Informace k akcím:

Pátek 28. 9. 2001


Jednání Společnosti
V zeleném salonku hotelu Bohemia začíná v 17. hod. schůze
redakční rady časopisu Kaktusy a od 18 hod. následuje schůze výboru Společnosti českých a slovenských pěstitelů kaktusů.

Pátek večer
Pro kaktusáře je zajištěno separé v hostinci U Džbánu, který je 5 minut chůze od Pavlíčků i od internátu, kde je zajištěno ubytování.


Sobota 29. 9. 2001


Burza rostlin
Opět ve velkém sále u Transporty, největší burza sukulentních rostlin v Evropě, skvělá nabídka běžného i raritního sortimentu!

Začátek burzy 10.00 hod. - konec cca 13.30 hod.
Platba za pronájem prodejního místa 100,- Kč
Vstupné na burzu: 20 Kč pro dospělé, polovičku pro děti
Obsazení stolů od 9.30 hod. - kdo zaváhá…

Prodejní skleník u Pavlíčků
Otevřeno od 8.00 hod. do 18.00 hod. Na zakoupené rostliny je poskytována 10% sleva!!! Je připraven i prodej odborné literatury a potřeb pro kaktusáře.

Předání ceny „Zlatý Alberto”
Pro letošní rok bude touto čestnou cenou vyznamenán pan Josef Moučka z Brna. Slavnostní předání je připraveno na 14 hodin, před přednáškovým blokem. K této příležitosti je také připraven prodej Druhé chrudimské ročenky, která má titulek „Mým královstvím jsou mamilárie”.

Přednášky
Budova „Preming” v Hliníkách, asi deset minut od světelné křižovatky na Pardubice, směrem východním, Poděbradovou ulicí, asi po 300 m odbočit doleva.
Přednáškový blok začíná krátce po 14. hod. Tyto přednášky jsou pouze asi 30 min. dlouhé, v rychlém sledu, vyhýbají se být velmi odborné, prostě snaží se být přístupné pro každého posluchače

Zatím jsou dojednána tato témata:
Milan Zachar – Chilské šperky,
Igor Dráb – Nezvyčajné Mexiko
Ladislav Horáček – 10 let na cestách
 
V jednání jsou přednášky:
Gabriel Vereš – mrazuvzdorná sbírka kaktusů
Stanislav Stuchlík – rod Wigginsia
Václav Šeda – Sulcorebutia gerosenilis a ty okolo

Na závěr přednáškového bloku: promítání obrázků - možnost pro kohokoliv, kdo si přinese pár diáčků a bude mít chuť se s ostatními podělit.

CACTUS párty a Country bál
Letos nám k tanci i poslechu zahraje profesionální Country kapela, začátek asi v 7 hodin večer. Tato akce proběhne letos ve stejném místě, jako burza, a to v přízemí. V sále je zajištěno kompletní občerstvení.


Neděle 30. 9. 2001


Sbírky v okolí
Není centrálně zajišťováno, ze známých důvodů (návštěvy nevítaných hostů, kteří se zamícháni do davů vydávají také za kaktusáře…).


UBYTOVÁNÍ
Ubytování z pátka na sobotu i ze soboty na neděli je zajištěno v internátu Průmyslové školy (pět minut chůze od Pavlíčků). K noclehu se hlaste u Pavla nebo Lídy Pavlíčkových.

STRAVOVÁNÍ
Rychlé občerstvení po celý den je zajištěno provozovatelem zařízení, kde také bude probíhat burza. Možnost samoobslužné koupě piva či párku k opečení v krbu je i u Pavlíčků.

Jiné atrakce:
Doporučujeme, aby jste se prošli po krásné, historické, hradbami obepnuté Chrudimi – ve středověkém centru města, které je jedno z nejstarších ve východních Čechách - statut města královského získalo roku 1263!!! Možná narazíte i na loutkářské museum, to je atrakce evropského významu a jeho návštěvu můžeme rozhodně doporučit. Milovníky umění příjemně překvapí místní Galerie Rich-Art, na chrudimském náměstí. Pro milovníky lidové architektury se nabízí návštěva Skanzenu na Veselém kopci - cca 12 km od Chrudimi směrem na Žďár. Ctitelé koní jistě nevynechají návštěvu musea koně v zámku ve Slatiňanech, včetně procházky kolem výběhů koní - 4 km od Chrudimi.

Naše přání:
Je stejné, jako vaše přání. Chceme, aby se Vám u nás líbilo, abyste od nás odjížděli spokojení a abyste se poslední sobotu v září příštího roku zase přijeli do Chrudimi se sezónou rozloučit. Chceme, abychom podle pravidla starého chrudimského spolku „Kosů” jsme se i nadále scházeli za účelem „utvoření přátelského kruhu pro volné oddychování po hlomozu denním”

Výbor klubu pěstitelů kaktusů v Chrudimi - září 2001


Pavel Pavlíček