Došlo elektronickou poštou

Dostáváme stále více reakcí na naši snahu vydávat internetové kaktusové noviny. Nejen z Česka, ale jak vidno – i z ciziny. Co z takové reakce v angličtině dokáže vytvořit můj kompjutrový překladač, to pro zábavu uvádím níže:


Vážení Pavel,

Já právě jsem navštívil vaše web místo a já jsem shledával to velmi zajímavý a vzrušující !!! Toto je pravděpodobně nejlepší místo s nynější informací o zprávách v kaktusu slovo. Já jsem dodal vaše web místo k mým oblíbeným www adresám a budu navštívit ten každý měsíc, tak jak skutečný velmi dobrý.

Já nemám někdy doslechnout se Yavia ! To být celkem zajímavá a neobvyklá rostlina. Chystám se poslat email Roberto Kiesling odkázat k tomuto novému objevu.

Hledám film pro náročné diváky. luethyi, M. sanchez-mejoradae, ritteri, M. goldii, M. theresae. Máte ? jakýkoliv z nich na prodej ?



Dostáváme také prosby o zaslání semen a rostlin. Na následujících řádcích uvádíme dvě takové žádosti přeložené z angličtiny:


Ahoj všem,
sháním semena a řízky kaktusů k obnově mojí sbírky, která byla zničena jarními záplavami v Normandii. Částečně zaplatím výlohy za transport.

Všem díky
Moje adresa:
Desjardins Pierre
Messei  27250
F R A N C E

Vážení,
Jmenuji se Alina a je mi 22. Mám ráda rostliny, zvláště kaktusy a sukulenty, začala jsem se o ně zajímat a sbírat je od roku 1996. Chci do své sbírky získat s Vaší pomocí nové rostliny. V našem městě nemáme žádný obchod, kde by prodávali semena kaktusů a sukulentů a sběratelé ještě nedokáží vyprodukovat semena vzácných nebo pěkných rostlin.

To je důvod, proč Vás chci požádat o pomoc při získávání nových druhů, které chybějí v mé sbírce. Uvítám jakákoliv semena (kaktusů nebo sukulentů), zvláště mám ráda malé rostliny, ne sloupovité. Nemám možnost zaplatit za semena, protože v mé zemi jsou poplatky za zaslání peněz pro mne velmi vysoké. Jsem jen mladá stutentka.

Díky vám moc za pochopení a za váš čas a očekávám nedočkavě vaši odpověď.

S pozdravem,
Alina I.

Moje adresa je:
Alina Iordache
str. Piata Unirii BL.M3 ap.22
Craiova Dolj
cod 1100
R O M A N I A
e-mail:
greenovia@hotmail.com
 

Pavel Pavlíček & Zdeněk Podešva